Visa omstreden imams ingetrokken

RIJSWIJK - Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft de visa ingetrokken van 3 omstreden imams. Ze zouden spreken op de liefdadigheidsbijeenkomst van de stichting Rohamaa in Rijswijk.
Koenders heeft besloten de visa in te trekken 'op basis van vandaag verkregen nadere informatie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid'. De beslissing past volgens de minister in het actieprogramma jihadisme.
Voor het verstrekken van de visa zijn volgens Koenders 'de reguliere procedures' gevolgd. 'Betrokkenen stonden niet gesignaleerd in de geraadpleegde databases', aldus de bewindsman. Op de bijeenkomst in Rijswijk komen veel buitenlandse sprekers, bijvoorbeeld sheikh Wahid Baali, Mohammed Hassan, Othman al Khamis en Mamdouh Tamami. Welke imams Nederland niet meer in mogen is nog onduidelijk.

Onrust in Tweede Kamer

In de Tweede Kamer ontstond maandag onrust over de aanwezigheid van omstreden imams. VVD, CDA, D66 en de PVV wilden weten wat minister Lodewijk Asscher (Integratie) dacht te gaan doen tegen de komst van islampredikers.