Sollicitatiecursus voor leerlingen van Antoniuscollege in Gouda

GOUDA - Solliciteren kun je leren. En hoe eerder je daarmee begint, hoe beter, vinden ze op het Antoniuscollege in Gouda. 75 havo- en vwo-leerlingen schreven een fictieve sollicitatiebrief en dinsdagavond gingen ze op sollicitatiegesprek bij leden van de Lions Club uit Gouda.

De sollicitatiegesprekken gaan er professioneel aan toe. In ieder lokaal zit een leerling met tegenover zich 2 leden van de Lions Club. Die nemen hun taak zeer serieus.

'Ik let vooral op de presentatie en de motivatie van leerlingen. En belangrijk is natuurlijk of iemand een goed verhaal heeft', zegt Roderick Schmitz. In het dagelijks leven is hij chirurg in het Groene Hart Ziekenhuis, voor deze ene keer zaagt hij leerlingen door over hun goede en slechte kanten.

'Je hebt niet door dat het nep is'

Pim Polling, leerling van 4 havo, solliciteert op een baan bij een telecomwinkel. Zijn gesprek ging goed: 'Ja, ik heb er alle vertrouwen in. Het is wel heel spannend. Twee vreemde mannen in pak die tegenover je zitten, je hebt echt niet door dat het nep is.'

De score voor het sollicitatiegesprek telt mee voor het vak Nederlands. De docent, meneer Bolscher, is dinsdagavond ook aanwezig. 'Het is een goede manier om te leren solliciteren. De leerlingen nemen het heel serieus en de leden van de Lions Club doen het met veel plezier.'

Deel dit artikel: