'Reuzenrad op de Pier Scheveningen absoluut mogelijk!'

DEN HAAG - 'Het moet een belevenis zijn om te eten in het reuzenrad op de Pier', dat zegt Elies Koot, projectontwikkelaar van de Kondor Wessels Groep, de nieuwe eigenaar van de Pier. Op de nieuwe Pier komt een reuzenrad van ongeveer 42 meter hoog. En het is de bedoeling dat je aan boord van de gondels een hapje kan eten.

Het reuzenrad komt op het Schateiland, naast de huidige toren. 'Vanaf daar kan je genieten van het uitzicht op de kustlijn van Scheveningen', aldus Koot. Hoe het reuzenrad met eetgelegenheid er precies uit komt te zien is nog niet helemaal duidelijk. 'Het is meer een stoeltjesliftcabine dan een echt reuzenrad, er passen waarschijnlijk 2 tot 3 mensen in een cabine', vertelt Koot. Er heeft zich al een horeca-ondernemer gemeld voor de eetgelegenheid, maar wie dat is houden ze nog even geheim.

Het bouwen van het reusachtige apparaat is nog een behoorlijke klus. Het is een ingewikkelde constructie om het reuzenrad te bouwen legt Koot uit. 'Het platform moet versterkt worden en het rad moet de harde kustwind weerstaan', zegt Koot.

Pier in het voorjaar weer open

Voor je van je eten en drankje kan genieten, moet de gemeente Den Haag eerst nog de vergunning verstrekken. Pas daarna kan er gebouwd gaan worden. Naast de nieuwe publiekstrekker komt er op de Pier ook ruimte voor winkels, evenementen, kunst en cultuur. Het is de bedoeling dat de Pier dit voorjaar weer opengaat, pas daarna komt het reuzenrad erbij.

De Kondor Wessels Groep en Danzep BV kochten de Pier in oktober. Daarvoor was het bouwwerk jarenlang in handen van het Van der Valk-concern. In 2013 ging de Pier failliet en eind 2013 werd het bouwwerk gesloten omdat door achterstallig onderhoud de veiligheid niet langer gegarandeerd kon worden.

»Lees meer over de Pier in ons dossier

Deel dit artikel: