AFA: 'Pro Patria gaat in Gouda Goverwelle protesteren tegen komst moskee'

Demonstratie-Pro-Patria in 2014
Demonstratie-Pro-Patria in 2014
GOUDA - De demonstratie van Pro Patria tegen de komst van de nieuwe El Wahda-moskee in Gouda-Noord wordt volgens de Anti-Fascistische Actie (AFA) gehouden in de wijk Goverwelle. De gemeente Gouda kan deze locatie nog niet bevestigen.
De demonstratie wordt op zaterdag 28 februari om 13.00 uur gehouden, kondigde Pro Patria eerder al aan zonder een locatie te noemen. De AFA roept onder de noemer 'Laat Ze Niet Lopen' bewoners op om de demonstratie te blokkeren.
De AFA wil dat bewoners in actie komen tegen de demonstratie van Pro Patria: 'Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, Pro-Patria zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden', schrijft de extreemlinkse groep.

Voorwaarden demonstratie

De gemeente Gouda denkt deze week naar buiten te komen met de locatie van de demonstratie en de voorwaarden die gesteld worden aan de actie van Pro Patria. Pro Patria is een nationalistische organisatie, de leiding bestaat uit rechtsextremisten.
Pro Patria hield in augustus een protestmars door de Haagse Schilderswijk tegen IS. Die liep flink uit de hand. Mede daardoor kondigde burgemeester Jozias van Aartsen tijdelijk een demonstratieverbod af.