Reuzenradrestaurant op Scheveningse Pier: top of flop?

DEN HAAG - De plannen om een reuzenrad op de Scheveningse Pier te zetten waarin je kan dineren, worden met gemengde gevoelens ontvangen. Exploitant Kondor Wessels Vastgoed is ervan overtuigd dat het een publiekstrekker wordt en dat het technisch mogelijk is. Politici en mensen die op de site van Omroep West reageren, twijfelen.

Op de site van Omroep West regent het sceptisch commentaar: 'Weer zo'n onding op de boulevard.' 'De opzet is op zich best wel leuk, of het een publiekstrekker gaat worden betwijfel ik.'  'Hoe vaak gaan we dan lezen: vanwege de harde wind is het reuzenrad vandaag gesloten.'  'Kom je boven met dat reuzenrad, bord eten voor je neus, kots je alles weer uit wegens hoogtevrees.'

De Haagse VVD, die aanvankelijk de hele Pier wilde slopen, reageert voorzichtig positief. De partij wil meedenken of het plan rendabel te maken is. Wel moet er volgens VVD'er Martin Wörsdörfer gepraat worden met de buurtbewoners of zij het plan zien zitten.

Spannend idee

Groep de Mos, die altijd voor het behoud van de Pier is geweest, is blij dat een exploitant zulke spannende ideeën ontwikkelt en vindt dat de politiek daar constructief over moet meedenken. Ook deze partij vindt dat er met de buurt gesproken moet worden over het toekomstige uitzicht op een 42 meter hoge stellage.

Op het strand van Scheveningen wordt enthousiast gereageerd: 'Hartstikke gaaf' en 'Goed om toeristen aan te trekken' is de algehele teneur.

Deel dit artikel: