Cursus om moslimextremisme te voorkomen ook in Den Haag

DEN HAAG - De cursus 'Moslim zijn in het Westen' wordt binnenkort ook gegeven in Den Haag. Het gaat om cursussen voor moslims die kwetsbaar zijn voor extremisme. De cursus wordt gegeven door Platform INS uit Rotterdam.

Er is in de steden een toenemende vraag ontstaan naar cursussen tegen moslimextremisme. Daarom is de cursus naast in Rotterdam binnenkort ook in Den Haag, Utrecht en Amsterdam te volgen.

In 4 avonden leren ze hun aandacht te verleggen naar vredelievende taken, om vanuit islamitische grondslag mensen te helpen die het moeilijk hebben.

Geen radicale moslims

Moslims zoeken volgens een woordvoerder van het platform naar hun sociaal-maatschappelijke rol. Vooral jongeren worstelen met dit vraagstuk. Hij benadrukt dat de cursisten geen radicale moslims zijn. Bezoekers van islamitische bijeenkomsten worden benaderd om mee te doen aan de cursus.

'Veel jonge moslims spreken geen Arabisch en veel imams geen Nederlands. Preken worden niet goed verstaan, maar er is wel behoefte aan verdieping. Dus zoeken ze verder op internet, maar daar kom je ook in aanraking met preken die minder vredelievend zijn', aldus Alasag. 'We willen de cursisten eigenlijk wat 'westerswijs' maken.'

Deel dit artikel: