De Lier net een vesting door oproep voor project X-feest

DE LIER - Op de bonnefooi een kroegje bezoeken in De Lier zit er deze zaterdagavond niet in. Sinds de aankondiging op sociale media over de komst van een Project X-feest in het dorp, is De Lier net een vesting.

Iedereen die De Lier in wilt, moet zich bij de toegangswegen melden bij de politie. Ook zijn er wegen afgezet met dranghekken. Alle bezoekers van De Lier moeten hun identiteitspapieren laten zien aan agenten. Wie niet kan bewijzen dat hij of zij in De Lier woont, of zich eerder heeft aangemeld bij de politie, komt het dorp niet in. 

Westlandse horecaeigenaren reageren nuchter. ‘Mijn klandizie lijdt er niet onder. Mijn zaak zit vanavond vol en alle eters arriveren tot nu toe op tijd’, laat restaurant De Poort in De Lier weten. Ook zijn collega van café Swing aan de Hoofdstraat maakt zich niet druk.

Hokken dicht

‘Veel hokken (drinklokalen voor jongeren) zijn sinds de aankondiging dat er een project X-feest zou zijn dicht. Misschien dat wij daar nog een beetje van kunnen profiteren’, aldus De Swing. Vooralsnog zijn er nog geen problemen uit De Lier gemeld.

Deel dit artikel: