Project X-feest in De Lier blijkt storm in een glas water

DE LIER - Het op social media aangekondigde Project X-feestje in De Lier is zaterdagavond rustig verlopen. Locoburgemeester Arne Weverling is tevreden over het verloop van de avond en complimenteert 'alle partijen die hun uiterste best hebben gedaan om ordeverstoringen te voorkomen'.

De gemeente Westland en de politie meldden eerder op zaterdag al dat het op Facebook aangekondigde feest niet door mocht gaan. Toch werden er voor de zekerheid veel veiligheidsmaatregelen getroffen. De politie controleerde zaterdagavond streng. Wie geen duidelijke reden had om in het Westlandse dorp aanwezig te zijn, werd naar huis gestuurd.

Verschillende journalisten en fotografen gaven zaterdagavond aan dat het overal vrij rustig was in De Lier. Sommige dorpsbewoners namen zelfs de woorden 'uitgestorven' in de mond. Veel hokken (drinklokalen voor jongeren) bleven vanwege de aankondiging van het Project X-feest dicht.

Project X

Een jong meisje plaatste een uitnodiging voor haar verjaardag op Facebook. In plaats van een handjevol vrienden en familie, lieten honderden jongeren weten dat zij zouden komen. Het meisje schrok zich rot en trok de uitnodiging in, maar de honderden jongeren lieten op facebook weten gewoon te komen.

De politie was zaterdagavond zo alert vanwege Project X in Haren. In 2012 ontaardde eenzelfde uitnodiging voor een feest in een chaos van geweld en vernielingen  in het Groningse dorpje.

Deel dit artikel: