Peiling Statenverkiezingen in Zuid-Holland: nek-aan-nekrace tussen PVV en D66

DEN HAAG - De strijd om wie de grootste partij in Zuid-Holland wordt bij de Statenverkiezingen in maart zal gaan tussen de PVV en D66. Dat voorspelt opinie-onderzoeker Maurice de Hond. De PVV staat in zijn peiling op 10 zetels, D66 op 9.

De PVV reageert opgetogen op de peiling voor de Statenverkiezingen. Volgens lijsttrekker Henk de Vree is de keuze voor de kiezer nu 'helder': 'Minder macht naar Brussel of alle macht naar Brussel. Minder islam in Zuid-Holland of meer islam in Zuid-Holland.'

Volgens D66-lijsttrekker Geert-Jan Wenneker worden de verkiezingen extra spannend door de tweestrijd. 'Er is echt wat te kiezen. Kiest u voor een geasfalteerd Groene Hart en meer kolencentrales of duurzame kenniseconomie.'

VVD en PvdA leveren 5 zetels in

In de peiling verliezen de VVD en de PvdA fors: de partijen moeten elk 5 zetels inleveren. De VVD is nu nog de grootste fractie in Provinciale Staten. Andere partijen zouden nagenoeg gelijk blijven.

Alleen CDA, ChristenUnie en de Partij voor de Dieren krijgen er een zetel bij in de peiling van Maurice de Hond. Er zou ook plaats zijn voor een nieuwkomer, als Hilbrand Nawijn van Nederland Lokaal.

Lees hier meer over de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland.

Meer over dit onderwerp:
pszh15
Deel dit artikel: