14 jaar cel voor overvaller multimiljonair Zegwaard uit Rijswijk, Reda N.is 'wettig en overtuigend bewezen' dader

DEN HAAG - De Haagse topcrimineel Reda N. is veroordeeld tot 14 jaar cel. Volgens de rechter was de Hagenaar 1 van de daders die in maart 2012 de Rijswijkse multimiljonair Wim Zegwaard overvielen in zijn huis aan het Haantje.
De rechter acht dat wettig en overtuigend bewezen. Ook zou hij verantwoordelijk zijn voor overvallen in Honselersdijk en in Rotterdam. Omdat het signalement van de getuigen teveel afweek, vond de rechter de het niet bewezen dat Reda N. betrokken was bij de overval op de Broekpolderlaan in Honselersdijk. De overval aan de Straatweg in Rotterdam noemt de rechter wel bewezen, net als die op Zegwaard dus.
Bij de overval op Zegwaard werd de Rijswijker, die miljoenen vergaarde met het transporteren van afval, samen met zijn vriendin onder schot gehouden in hun eigen huis. Er werden een groot geldbedrag en horloges buitgemaakt. De miljonair loofde voor het vinden van de daders tipgeld uit, dat opliep tot meer dan een miljoen euro.

Drugshandel en wapenbezit

Het Openbaar Ministerie had aanvankelijk 18 jaar cel tegen Reda N. geëist. Toen bleek dat er sprake was van een rekenblunder, werd het bijgesteld naar een eis van 16 jaar cel.
Naast de overvallen is Reda N. ook veroordeeld voor drugshandel en wapenbezit. Voor de overval op Zegwaard kreeg hij 6 jaar cel, voor de overval in Rotterdam 7. Daarnaast legde de rechtbank hem een straf op van 1 maand voor drugshandel en 11 maanden voor wapenbezit. Bij elkaar opgeteld is dat dus 14 jaar.
De advocaat van Reda N. heeft al aangekondigd tegen de uitspraak in beroep te gaan.