Hoveniers bespuugd en bedreigd, jongeren maken werk van tuinmannen in Schilderswijk Den Haag onmogelijk

DEN HAAG - Een groep jongeren heeft de boel flink op stelten gezet in de Schilderswijk in Den Haag. Ze zouden zich maandagmiddag schuldig hebben gemaakt aan bedreigingen en vernielingen rondom het Tenierplantsoen.

De verdachten zouden hoveniers hebben lastiggevallen die met een hoogwerker bomen aan het snoeien waren. De jongeren molesteerden de vrachtwagen van de schoffelaars. Zo werd op de laadklep van de wagen geklommen waardoor die uit het lood is geraakt. Ook is het dak van de cabine ingedeukt en zijn de pionnen waarmee de mannen hun werkgebied afzetten gepikt.

1 jongen maakte het zo bont dat hij op de cabine besloot zijn broek te laten zakken en over de cabine heen ging plassen. 1 van de hoveniers werd door een jongen bespuugd. De gedupeerden hebben aangifte gedaan van vernieling en bedreiging.

Steen door autoruit

Een 48-jarige automobilist uit Voorburg kwam met de schrik vrij toen hij een steen door zijn ruit kreeg van dezelfde raddraaiers. De man stond achter de vrachtwagens van de hoveniers met een bestelbus. Het slachtoffer zag hoe de jongeren de hoveniers het werken onmogelijk maakte en hoorde daarna een harde klap. Het bleek een steen te zijn die door zijn autoruit kwam. De man kreeg daardoor glassplinters in zijn gezicht.

Deel dit artikel: