Klachten over slechte ontvangst TV West houden aan, Ziggo overweegt betere frequentie voor regionale omroep

DEN HAAG - Kabelmaatschappij Ziggo gaat onderzoeken of het signaal van TV West en andere regionale omroepen via een andere frequentie kan worden uitgezonden. Vorige week heeft Ziggo op een aantal plaatsen de zenders opnieuw ingesteld en sindsdien regent het klachten van kijkers van regionale zenders als TV West en TV Utrecht.

Het signaal van de regionale omroepen wordt sinds het opnieuw instellen van de zenders uitgezonden via een frequentie die ook wordt gebruikt door bijvoorbeeld mobiele telefoons, magnetrons en andere apparaten. Daardoor komt het signaal niet goed door, tot grote ontevredenheid van een groeiende groep Ziggo-abonnees.

LEES OOK: Klachten over ontvangst TV West na zenderwijziging Ziggo houden aan

Vorige week liet Ziggo weten dat het aan de bekabeling bij de mensen thuis zou liggen. Kijkers die TV West niet of slecht kunnen ontvangen zouden een nieuwe, moderne kabel moeten aanschaffen, die beter bestand is tegen invloeden van buitenaf. Toch blijven Omroep West en RTV Utrecht klachten krijgen. Deze regionale omroepen bedienen uitzendgebieden waar de zenders onlangs zijn omgezet door Ziggo.

Zwakkere frequentie

Een woordvoerder van Ziggo zegt dat het kabelbedrijf 'de klachten serieus neemt' en onderzoekt of er een andere frequentie voor de regionale omroep gevonden kan worden. Het gaat alleen om de digitale televisie, voor kijkers via de 'ouderwetse' analoge televisie is er niets veranderd. Waarom het juist de regionale omroepen zijn die op deze zwakkere digitale frequentie zitten is niet duidelijk.

» Ontvang je TV West slecht? Lees hier wat je daar aan kan doen. We ontvangen je klacht graag op ziggo@omroepwest.nl.  
 

 

Deel dit artikel: