Instellingen

Meisje (12) uit Roelofarendsveen 'jarenlang mishandeld door vader en stiefmoeder', zeggen buurtbewoners

ROELOFARENDSVEEN - Het 12-jarige meisje uit Roelofarendsveen dat vorige week zwaargewond naar het ziekenhuis werd gebracht is volgens buurtbewoners jarenlang mishandeld door haar vader en stiefmoeder. Beiden zitten inmiddels vast op verdenking van mishandeling en verwaarlozing.
Buurtgenoten van het gezin, dat aan de Geestweg woont, zeggen regelmatig jeugdzorg en hulpdiensten te hebben gewaarschuwd voor de problemen binnen het gezin. Het meisje en haar broer zouden stelstelmatig worden geslagen. Ook zouden ze regelmatig geen eten krijgen en werd een broer van het mishandelde meisje vaak opgesloten in het tuinhuisje bij hun woning. Die jongen zou ook een keer in zijn onderbroek en met plakband voor zijn mond op straat zijn gezet, als straf.
Vorige week maandag werd de stiefdochter van de vrouw in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, en daar is ze nog steeds. Een aanslagen buurtbewoner vertelt aan Omroep West dat ambulancemedewerkers het meisje 4 keer gereanimeerd hebben voordat ze vervoerd kon worden. In het ziekenhuis slaan de artsen alarm, als blijkt dat het meisje verwondingen heeft die niks met de reanimatie te maken hebben. De politie wordt ingeschakeld.

Petra T. is vicevoorzitter van de cliëntenraad Jeugdbescherming West

De stiefmoeder, Petra T., zit sinds vorige week vrijdag vast. Woensdagmorgen werd vader Ron T. opgepakt, omdat de verdenking tegen de vader 'gedurende het onderzoek' steeds sterker werd, volgens justitie.
De zaak leidt tot veel onrust, temeer omdat de 34-jarige Petra T. vicevoorzitter is van de cliëntenraad van Jeugdbescherming West, een zusterorganisatie van Jeugdzorg. In juni 2014 staat T. nog prominent in het Leidsch Dagblad, met een interview over een besloten bijeenkomst voor ouders die te maken hebben met jeugdzorg in Zuid-Holland. 'Wij willen weten wat leeft onder ouders', staat boven een grote foto van Petra T., waarop ze haar zoontje vasthoudt.

'8 jaar strijd met jeugdzorg'

Ook gaat Petra T. in het gesprek met het Leidsch Dagblad dieper in op haar persoonlijke situatie. Ze zegt 'al 8 jaar strijd te leveren met jeugdzorg'. Samen met haar man Ron moet ze een gezin met 5 kinderen runnen, waarvan de 2 oudste niet van haarzelf zijn. Al zegt ze dat het 'gevoelsmatig' ook haar eigen kinderen zijn. De oudste van de 4 kinderen die ze met Ron kreeg overleed kort na de geboorte.
Ron T. staat vrijdag voor de rechter-commissaris. Dinsdag werd duidelijk dat Petra T. nog 14 dagen vast blijft zitten.