Geen twijfel mogelijk, zegt de boswachter: Hitlerboom in Haagse Bos is authentiek

DEN HAAG - De discussie rond de oude beuk in het Haagse Bos waar een portet van Hitler is ingekerfd, is opnieuw opgelaaid. Volgens De Telegraaf zeggen verschillende historici dat de tekening niet authentiek is. De boswachter heeft geen twijfels.
'We hebben er zelf nooit onderzoek naar gedaan, maar we hebben geen twijfels, de tekening is authentiek', zegt boswachter van Staatsbosbeheer Jenny van Leeuwen. Dat verschillende historici daaraan zouden twijfelen, doet haar niets.
De tekening is 15 à 20 centimeter groot en zit op een hoogte van 10 meter. Naast het portret is een hakenkruis in de stam gekerfd. 'We denken dat een Duitse soldaat zich heeft verveeld. De boom werd in de oorlog gebruikt als uitkijkpost.'

Boom hoort bij geschiedenis Haagse Bos

Volgens Staatsbosbeheer is de beuk zeker 100 jaar oud. De tekening zou inmiddels 70 jaar oud moeten zijn. 'Maar dat is nooit onderzocht. Ik nodig de historici van harte uit om eens te komen kijken,' zegt Van Leeuwen.
Op 3 maart is het precies 70 jaar geleden dat de Haagse wijk Bezuidenhout werd gebombardeerd. Vanwege de herdenking worden rondleidingen door het Haagse Bos georganiseerd. 'Het bos staat bol van de geschiedenis. De bunkers, de Atlantikwall en deze boom zijn onderdelen van de wandeling.'