Provincie Zuid-Holland verwijdert 129 bomen langs de N207 tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - 129 bomen langs de N207 moeten gerooid worden voor de verbreding van de provinciale weg tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn. Op 3 maart zal het rooien beginnen. Het verkeer zal volgens de provincie nauwelijks tot geen hinder van de werkzaamheden ondervinden.

De verbreding is volgens de provincie nodig om de doorstroming van het verkeer te bevorderen. De Provincie gaat aan beide kanten van de weg busstroken aanleggen. Dit besluit werd in 2011 genomen, maar de uitvoering heeft lang op zich moeten wachten. In 2012 werd door provincie Zuid-Holland besloten de verbreding van de weg op de lange baan te schuiven, dit leidde tot woede onder veel ondernemers.

De provincie voert de verbreding van de N207 tussen Leimuiden en Alpen aan den Rijn gefaseerd uit. Als 1ste is het gedeelte tussen Rijnsaterwoude en Alphen aan den Rijn aan de beurt. De verbreding van dit 1ste gedeelte van de N207 is naar verwachting eind 2016 afgerond.

Verkiezingen Provinciale Staten

De provinciale weg N207 is ook tijdens de Provinciale Statenverkiezingen een belangrijk thema. De verkiezingen zijn op 18 maart.

Lees hier meer over de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland.

Deel dit artikel: