Partij voor de Dieren stelt vragen over bomenkap langs N207 tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten in Zuid-Holland over de kap van 129 bomen langs de N207, de weg tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn.

De provincie wil de bomen rooien in verband met de verbreding van de provinciale weg. Dat zou de doorstroming van het verkeer moeten bevorderen. De Partij voor de Dieren is bezorgd over de kap van de bomen en schrijft dat 'alles in het werk gesteld moet worden om bomen niet te kappen'.

De Zuid-Hollandse fractie van de partij denkt dat de kans groot is dat dieren worden verstoord nu de broedperiode voor de deur staat. De Partij voor de Dieren wil weten of de kap van de bomen wordt opgeschort als blijkt dat dit inderdaad zo is.

Uitgraven en herplaatsen

Verder vraagt de fractie zich af wat het kost om de bomen langs de N207 uit te graven en te herplaatsen en of het college van Gedeputeerde Staten in Zuid-Holland daartoe bereid is. De Partij voor de Dieren noemt bomen 'onze groene longen'.

De provincie voert de verbreding van de N207 tussen Leimuiden en Alpen aan den Rijn gefaseerd uit. Er wordt begonnen met het gedeelte tussen Rijnsaterwoude en Alphen aan den Rijn. De verbreding van dat stuk weg is naar verwachting eind 2016 afgerond.

» Hier vind je alles wat je moet weten over de Provinciale Statenverkiezingen Zuid-Holland
 

Deel dit artikel: