Stiefmoeder Petra T. van 12-jarig meisje uit Roelofarendsveen ontkent mishandelingen

ROELOFARENDSVEEN - De 34-jarige stiefmoeder Petra T. van het 12-jarige mishandelde meisje uit Roelofarendsveen ontkent het kind te hebben mishandeld. Dat zegt haar advocaat Mark Raaijmakers tegen Omroep West.
Het meisje werd vorige week zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze is mogelijk jarenlang mishandeld door haar stiefmoeder en vader. 'Mijn client is een ontkennende verdachte', zegt de advocaat donderdagavond.
Volgens Raaijmakers zegt Petra T. niet te begrijpen waarom ze wordt vastgehouden. 'Het is een tranenzee. Ze vraagt continu hoe het met het meisje, de rest van het gezin en de familie gaat. Kortom er spelen kennelijk meer zaken een rol. Ik ben niet vrij om daar nu over uit te wijden', aldus de raadsman. Inmiddels is het meisje aan de beterende hand.

Stel gearresteerd

De vrouw werd vorige week aangehouden. De vader van het kind, Ron T., is afgelopen woensdag ook opgepakt. De Inspectie Jeugdzorg doet onderzoek naar de mishandelingen en verwaarlozing. Ook de politie doet onderzoek.
'Het is van belang dat betrokken instanties, de familie en de omgeving goed worden ondervraagd. Er wordt nu een eenzijdig beeld gecreëerd', zegt de advocaat. De zaak leidt tot veel onrust, temeer omdat Petra T. vicevoorzitter is van de cliëntenraad van Jeugdbescherming West, een zusterorganisatie van Jeugdzorg.

Kinderen bij Jeugdbescherming

Het gezin telt nog 4 andere kinderen. De oudste zoon, ook een stiefkind van Petra T., is al een tijd uit huis. Het meisje en de jongste 3 kinderen zijn ondergebracht bij Jeugdbescherming.