ADO-trainer Henk Fraser: 'Geen contact met Feyenoord'

DEN HAAG - Op de dag dat Feyenoord-trainer Fred Rutten bekend maakt dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt bij Feyenoord, gonst het meteen van de geruchten over mogelijke opvolgers. Daarbij wordt veelvuldig de naam van ADO-trainer, en oud-Feyenoord-speler, Henk Fraser genoemd.
'Feyenoord is een schitterende club, maar ADO Den Haag is op dit moment mijn grote uitdaging. Laat ik mezelf eerst hier maar eens bewijzen. Bovendien is er nog op geen enkele wijze contact geweest tussen Feyenoord en mij of mijn zaakwaarnemer', aldus Fraser.
Oud-Feyenoord-verdediger John de Wolf hield bij Voetbal International een warm pleidooi om Henk Fraser vast te leggen als nieuwe trainer van Feyenoord. 'Volgens mij is hij er klaar voor', meent De Wolf, die tegenwoordig in Leiden woont. Fraser speelde 9 jaar voor Feyenoord en won in die periode 4 keer de KNVB beker en 1 keer de landstitel. Later werd Fraser trainer bij de jeugdopleiding van Feyenoord, maar moest daar vertrekken na een conflict met Stanley Brard.

Afkoopsom

Zijn vertrek leidde tot hevige protesten van de Feyenoordaanhang. Nu is Fraser ruim een jaar hoofdtrainer van ADO Den Haag. 'Ik ben van nature zo dat als ik ergens aan begin, ik het dan ook graag wil afmaken. Voor mijn part was ik tot mijn pensioen jeugdtrainer bij Feyenoord gebleven. Nu zit ik bij ADO, dat is een geweldige leerschool en wil ik hier heel graag slagen.'
Henk Fraser heeft nog een contract als hoofdtrainer van ADO Den Haag tot de zomer van 2016. In die verbintenis staat een clausule dat hij tussentijds mag vertrekken, mits er een bepaald bedrag wordt betaald.