Lijsttrekkers geven zich bloot. Portretten van kandidaten van provinciale statenverkiezingen op TV WEST

Provinciehuis
Provinciehuis
DEN HAAG - Een agent bij de bereden politie, een boomkweker en een burgemeester. De kandidaten van de provinciale statenverkiezingen hebben uiteenlopende banen. Politiek verslaggever Hans Hemmes maakte bijzondere portretten van de lijsttrekkers. De portretten worden vanaf 2 maart dagelijks uitgezonden na het TV West Nieuws van 17.30 uur.
Hemmes volgde de voormannen en -vrouwen een dag lang, van hun huis, naar het werk en op hun lievelingsplekken in de provincie. In de portretten zijn de mensen achter de partij te zien. Ze vertellen over hun gezin, hun passies en de motieven om de politiek in te gaan. Zo werden 2 lijsttrekkers door Pim Fortuyn geïnspireerd om de politiek in te gaan.
Je maakt onder andere kennis met: Floor Vermeulen (VVD), Henk de Vree (PVV), Ron Hillebrand (PvdA), Adri Bom-Lemstra (CDA), Geertjan Wenneker (D66), Bart Vermeulen (SP), Carla van Viegen (Partij voor de Dieren), Chris Schaapman (ChristenUnie), Huri Sahin (GroenLinks), Servaas Stoop (SGP) en John Struijlaard (50Plus).