ADO pakt op de valreep een punt in Groningen

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen met 1-1 gelijkgespeeld. Na een 1-0 achterstand maakte Xander Houtkoop de Haagse gelijkmaker diep in de extra speeltijd.
In een matige 1ste helft waren er nauwelijks echte kansen te zien. Nick van der Velden was namens Groningen dicht bij de openingstreffer toen hij een voorzet met een hakballetje wilde intikken. De bal bleef hangen tussen een aantal benen voor de goal van ADO Den Haag. ADO Den Haag kwam niet veel verder dan een aantal schoten van afstand.

Penalties

De 2e helft begon tumultueus. In De 49e minuut kreeg FC Groningen een dubieuze strafschop na een overtreding van Vito Wormgoor. Nick van der Velden zag zijn inzet vanaf 11 meter echter gekeerd door doelman Hansen.
Even later was het wel raak vanuit een penalty. Timothy Derijck werd door scheidsrechter Manschot bestraft vanwege een vermeende handsbal. Uit de herhaling bleek hij de bal met de borst te hebben beroerd. Tjaronn Chery faalde niet vanaf 11 meter. Hij bracht FC Groningen op 1-0.
ADO kreeg wel kansen op de gelijkmaker via invaller Schet en Mike van Duinen, maar de verdediging van Groningen kon de bal steeds wegwerken.  Naarmate de tijd vorderde trok ADO steeds meer naar voren, waardoor er in de defensie meer ruimte ontstond. Doelman Martin Hansen werd een aantal keren op de proef gesteld, maar hield ADO steeds in de race.
In de slotseconden van de wedstrijd was het dan toch Xander Houtkoop die zorgde voor de 1-1. Direct na de goal floot scheidsrechter Manschot voor het eindsignaal.
Scoreverloop FC Groningen - ADO Den Haag: 1-0 Tjarron Chery  (50’ pen.), 1-1 Xander Houtkoop (90+5)
Opstelling FC Groningen: Sergio Padt; Eric Botteghin, Maikel Kieftenbeld, Tjarron Chery, Albert Rusnak (Yoëll van Nieff/82), Mimoun Mahi, Rasmus Lindgren, Simon Tibbling, Nick van der Velden (Dino Islamovic/73), Hans Hateboer, Desevio Payne.
Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Timothy Derijck, Aaron Meijers; Dion Malone, Roland Alberg, Thomas Kristensen (Gervane Kasteneer/73) ; Wilson Eduardo (Xander Houtkoop/78), Michiel Kramer (Mitchell Schet/46), Mike van Duinen.
Gele kaart(en): Nick van der Velden, Desevio Payne (FC Groningen) Vito Wormgoor, Thimoty Derijck (ADO Den Haag)
Rode kaart(en): n.v.t.
Scheidsrechters: Jeroen Manschot