Statenverkiezingen: Zuid-Hollander wil extra geld voor werkgelegenheid

Stembiljet potlood rood
Stembiljet potlood rood
DEN HAAG - Mensen in Zuid-Holland vinden dat er extra geld moet naar het stimuleren van de werkgelegenheid. Dat onderwerp staat met stip op nummer 1 in een onderzoek van bureau Ipsos in opdracht van de NOS.
De NOS liet het onderzoek uitvoeren in aanloop naar de Statenverkiezingen op woensdag 18 maart. Van de 3.341 respondenten in de steekproef kwamen er 277 uit Zuid-Holland. Zij mochten drie zaken uitkiezen waarvan zij vonden dat er meer geld heen moest. 63 procent van hen koos voor werkgelegenheid.
Andere onderwerpen die Zuid-Hollanders nauw aan het hart liggen, zijn natuur (36 procent), openbaar vervoer (34 procent), aanrijtijden van de hulpdiensten (34 procent) en duurzame energie (25 procent).

Bezuinigen

Moet er bezuinigd worden, dan kiest de Zuid-Hollander in de eerste plaats voor cultuur. Die post wordt gekozen door 43 procent van de deelnemers. Daarna volgen het stimuleren van innovatie in het bedrijfsleven (33 procent) en het verbeteren van het vestigingsklimaat voor het bedrijfsleven (26 procent).
Volgens inwoners van Zuid-Holland moet er juist níet bezuinigd worden op de aanrijtijden van de politie (3 procent), werkgelegenheid (4 procent), openbaar vervoer (7 procent), fietspaden (12 procent) en natuur (13 procent).

Geen beeld

Uit het onderzoek bleek ook al dat Zuid-Hollanders een erg slecht beeld hebben van Statenleden. Maar liefst 93 procent kan geen enkel Statenlid noemen.

LEES OOK: Lijsttrekkers geven zich bloot. Portretten van kandidaten van provinciale statenverkiezingen op TV West

Maandagavond om 20.25 uur is er op NPO 2 een debat dat in het teken staat van de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart. Provinciale lijsttrekkers gaan met elkaar in gesprek.
» Lees alles over de Provinciale Statenverkiezingen Zuid-Holland 2015 hier