Opbouw Scheveningse strandtenten begonnen; vanaf woensdag kan je langs voor een kopje koffie

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Op het Scheveningse strand kan vanaf woensdag weer een kopje koffie gedronken worden. De strandtenten zijn maandag begonnen met opbouwen.
De strandtenten in Scheveningen mogen officieel vanaf 1 maart opgebouwd worden. Maandagochtend is met zeven grote kranen gestart met het leeghalen van de containers waarin de strandtenten tijdens het winterseizoen worden opgeslagen. Op het strand zijn ruim tweehonderd man bezig de onderdelen weer in elkaar te zetten.
De eerste strandtenten gaan aanstaande woensdag al open, maar de meesten zijn komend weekend pas te bezoeken. De verwachting is dat dan 75 procent van de Scheveningse strandtenten is opgebouwd. De strandtenten verwachten een topweekend omdat er mooi weer is voorspeld.

Met Pasen alles open

‘Pasen valt dit jaar al begin april, dan is het de bedoeling dat alle 51 tenten op Scheveningen open zijn’, zegt Heino Walbroek, voorzitter van de Vereniging Strandexploitanten Scheveningen.
De strandtenten in Katwijk en Noordwijk gaan ook binnenkort open, deze mochten al vanaf 1 februari opgebouwd worden. Op Kijkduin wordt ook opgebouwd, de meeste tenten gaan daar waarschijnlijk in het weekend van 15 maart open.