Sekswinkel Christine le Duc sluit filialen, Delft en Zoetermeer gaan dicht

DEN HAAG - Erotiekketen Christine le Duc sluit winkels omdat ze onrendabel zijn. Het gaat om acht filialen, waaronder die in Delft en Zoetermeer. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.
In de acht filialen verliezen in totaal 20 mensen met een tijdelijk contract hun baan. Naast Delft en Zoetermeer gaat het om Hengelo, Amsterdam-Noord, Ede, Dordrecht, Emmen en drie filialen in Arnhem.
Onder het vaste personeel vallen geen ontslagen. Het bedrijf gaat wel mensen herplaatsen in de overige 25 filialen. Daarbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met het woonadres van de betrokkenen. De keten telt zo'n 120 werknemers die een vast of tijdelijk contract hebben.

'Onaantrekkelijke plekken'

De acht filialen die over enkele weken hun deuren sluiten, hebben volgens het bedrijf gemeen dat ze op 'onaantrekkelijke' plekken zijn gevestigd en daardoor een negatief resultaat boeken.
Het winkelbedrijf wil meer grote winkels openen op A-locaties. De vestiging aan De Meent in Rotterdam, de zogenoemde flagshipstore van Christine le Duc, geldt hierbij als voorbeeld. Hoeveel nieuwe winkels er zullen worden geopend, is nog niet bekend.