Hagenaar bekent diefstal van sieraden van overleden man in Monster

MONSTER - Een 31-jarige Hagenaar die vastzit op verdenking van diefstal en heling van sieraden van een overleden man uit Monster, heeft een bekentenis afgelegd. De verdachte werd twee weken geleden door de politie aangehouden.
Op donderdag 29 januari werd in een huis aan de Rijnweg in Monster een 70-jarige dode man gevonden. Zijn vrouw ontdekte later dat er sieraden waren verdwenen. Volgens de politie had de verdachte die dag een afspraak met de overleden man, maar is hij niet verantwoordelijk voor zijn dood.
Uit onderzoek is gebleken dat de 70-jarige man niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Politiewoordvoerder Cor Spruijt over de verdachte: 'Uit zijn verklaring bleek dat de Monsternaar tijdens de afspraak onwel werd en om het leven kwam. De verdachte concludeerde dat hij was overleden en besloot om de sieraden te stelen.'

Vrouw vrijgelaten

Behalve de Hagenaar werd ook een 27-jarige Haagse vrouw aangehouden. Zij is door de politie verhoord, maar daarna weer vrijgelaten. De 31-jarige verdachte zit nog vast. De rechter-commissaris heeft zijn hechtenis inmiddels verlengd.