Twee doden Zevenhuizen zijn man (26) uit Ter Aar en man (30) uit Alphen aan den Rijn

Treinongeluk
Treinongeluk
ZEVENHUIZEN - De identiteit van de twee dodelijke slachtoffers na het ongeluk tussen een bestelbus en een trein dinsdagavond in Zevenhuizen is bekend. Het gaat om een 26-jarige man uit Ter Aar en een 30-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Dat bevestigt de politie aan Omroep West.
Over de toedracht van het fatale ongeluk is vooralsnog niks bekend. ‘We hebben beelden van de spoorwegovergang vrijgesteld en we gaan die nu bestuderen’, zo laat de politie weten.
Het busje botste rond 22.00 uur bij een bewaakte overgang op de N456 op de Intercity van Den Haag naar Enschede. Het treinverkeer tussen Den Haag en Gouda kwam door de ravage urenlang stil te liggen. De spoorwegovergang was flink beschadigd.
Rouwverwerking
De politie wil uitzoeken wat er is gebeurd. ‘Alleen al voor de nabestaanden is het belangrijk om te weten wat er nu precies is gebeurd. Dat helpt bij de rouwverwerking.’
De N456, waar het ongeluk gebeurde, blijft woensdag de hele dag dicht vanwege opruimwerkzaamheden. De treinen rijden overdag wel. Vanaf 20.00 uur beginnen de herstelwerkzaamheden. Naar verwachting duurt dat tot middernacht. NS zet dan bussen in tussen Gouda en Zoetermeer-Oost.