Bewoners van de wijk Opstal in Naaldwijk willen af van overlast; LPF sommeert burgemeester Van der Tak

NAALDWIJK - Bewoners van de Gladiool, Hyacint en het Sneeuwklokje in Naaldwijkse wijk Opstal ervaren de laatste tijd zo veel overlast op straat dat ze aan de bel hebben getrokken bij de Westlandse politieke partij LPF. De partij vraagt burgemeester Sjaak van der Tak of hij extra surveillanten wil inzetten in de straten om het gevoel van veiligheid bij de bewoners te herstellen.
Afgelopen weken is er volgens de bewoners en de LPF een aantal keer brand gesticht vlakbij woningen en afgelopen weekend werden de ruiten van een huis aan de Hyacint ingegooid. De bewoners van de Gladiool, Hyacint en het Sneeuwklokje zouden al een aantal keer geklaagd hebben bij wooncorporatie Vestia, maar tot nu toe krijgen ze daar weinig reactie.
Volgens de bewoners zijn de problemen begonnen toen vorig jaar april de overlast van jongeren in de nabijgelegen Esdoorn fors werd aangepakt. Er werden onder andere camera's opgehangen. Daardoor zou de overlast zich verplaatst hebben.

'Burgemeester moet Vestia aansporen'

De LPF wil weten of burgemeester Van der Tak op de hoogte is van de overlast en of hij bereid is iets te doen om de overlast te voorkomen. Verder wil de partij dat de burgemeester Vestia aanspoort de wijk te voorzien van meer en betere verlichting om het minder aantrekkelijk te maken voor overlastgevende jongeren.