Vrijgezelle Katja Schuurman loopt zondag door Den Haag: bewonder haar mooie benen bij de CPC Loop

Katja Schuurman
Katja Schuurman
DEN HAAG - Actrice Katja Schuurman doet zondag mee aan de CPC Loop in Den Haag. Ze loopt de 10 kilometer voor het NCRV-programma Body Scan, waarin de voormalig soapster 'haar lichaam ter beschikking stelt aan de wetenschap'. Voor de bevallige brunette is het na haar breuk met acteur Thijs Römer een ideale gelegenheid om alle spanning van de laatste tijd van zich af te lopen.
Schuurman is niet de enige bekende Nederlander bij de CPC Loop. Turner Epke Zonderland, regerend wereld- en olympisch kampioen aan de rekstok, neemt bij de 10 kilometer het startschot voor zijn rekening. De bekendste deelnemer aan de halve marathon is Maarten van der Weijden. De oud-olympisch kampioen openwaterzwemmen doet dat in voorbereiding op de marathon van Rotterdam van volgende maand.

LEES OOK: Katja Römer-Schuurman helpt Haagse fotograaf Gerard Wessel aan Nationale Portretprijs 2014

Uithangborden van de 1 kilometer zijn Ernst & Bobbie, het tv-duo naar wie de Kinderloop is vernoemd. Kinderen die de 2,5 kilometer lopen, worden getrakteerd op een optreden van rapper Monsif. Wethouders Ingrid van Engelshoven en Karsten Klein verrichten het startschot voor de 'kleine' afstanden.

Jongste en oudste deelnemer

De gemiddelde leeftijd van de deelnemers aan de halve marathon is 39 jaar. Jongste loper is Elias Jansen, de Hagenaar viert vrijdag zijn achttiende verjaardag. Jack Castenmiller (77) uit Amsterdam gaat de boeken in als de oudste deelnemer.
Aan de langste afstand doen mensen uit 35 landen mee. Voor de halve marathon hebben zich meer mannen (71 procent) ingeschreven dan vrouwen. De 10 kilometer is ongeveer gelijk vertegenwoordigd, terwijl vrouwen op de 5 kilometer de boventoon voeren (63 procent).
Wil jij een glimp van Katja Schuurman opvangen? Maarten van der Weijden in actie zien? Of gewoon alle lopers aanmoedigen? Check hier de route. Ook kun je het evenement gewoon rustig op de bank bekijken en beluisteren via Omroep West!