Scheveningse Pier dit jaar open

DEN HAAG - De Pier van Scheveningen gaat nog dit jaar weer open voor het publiek. Dat belooft het bedrijf dat de renovatie uitvoert van het vervallen bouwwerk. Er moet nog wel véél gerepareerd worden, dus een exacte datum voor de opening wil projectontwikkelaar Elies Koot van het bedrijf De Pier nog niet noemen.
Op de Pier wordt onder meer gewerkt aan de houten planken die op de bovenste verdieping liggen. Deze moeten opnieuw worden gelakt. Verder zijn er delen van de railing weg, die worden gerepareerd en daarna wordt met slingerende zandzakken getest of ze weer veilig zijn.
Dat de pier de laatste jaren niet echt meer een succes was deert de nieuwe eigenaren niet. 'We spreken zoveel mensen die enthousiast zijn over de pier dat we geloven dat het weer een succes wordt,' aldus Elies Koot. 'We willen de Pier weer terug geven aan Den Haag en Scheveningen.'

Reuzenrad

Kort geleden werd al bekend dat er mogelijk een reuzenrad op de vernieuwde pier komt. Het bouwwerk aan de Scheveningse boulevard werd in 2013 gesloten op last van de brandweer en eigenaar Van der Valk vroeg het faillissement aan. Vorig jaar werd de pier gekocht door Kondor Wessels, dat nu een dochteronderneming heeft opgezet om de exploitatie te doen.