Hoofdklasser Haaglandia trekt per direct stekker uit zondagvoetbal

RIJSWIJK - Haaglandia stopt per direct met zondagvoetbal. De hoofdklasser uit Rijswijk heeft de KNVB woensdag laten weten dat het eerste elftal niet meer op komt dagen voor de resterende competitieduels. Daardoor is Haaglandia door de voetbalbond gelijk uit de hoofdklasse A gehaald.

Voorzitter Henk de Haas zegt tegenover Haaglandenvoetbal.nl dat de club gaat kijken of recreatievoetbal op zondag in de toekomst mogelijk is. Vorig jaar heeft Haaglandia al besloten om de focus te verleggen naar het zaterdagvoetbal.

Dit seizoen werd de zondagtak in stand gehouden door Soccerproof, dat potentiële profvoetballers een platform wilde bieden om zich in de etalage te zetten. Die stichting trok zich echter al snel terug, waardoor het niet meer mogelijk bleek om een volwaardig elftal op de been te brengen.

Resultaten geschrapt

Alle resultaten van Haaglandia-zondag worden geschrapt. De Rijswijkers verloren al hun 18 competitiewedstrijden tot nu toe en stonden vanwege een strafpunt zelfs op -1 punt. In de zondaghoofdklasse A komen ook Quick (Den Haag), Westlandia (Naaldwijk) en DHC (Delft) uit.

Door het afhaken van Haaglandia gaat de derde periode nu over speelronde 14 tot en met 26. Wel behouden Quick en De Dijk hun periodetitels. Gele en rode kaarten die zijn uitgedeeld aan tegenstanders van Haaglandia komen niet te vervallen.

Deel dit artikel: