Vestia aan bewoners van wijk Opstal in Naaldwijk: 'Meld overlast bij ons'

NAALDWIJK - Woningcorporatie Vestia is bekend met de overlast aan de Gladiool, Hyacint en het Sneeuwklokje in Naaldwijk. Volgens een woordvoerder heeft één bewoner geklaagd. De bewoners zouden last hebben van overlastgevende jongeren.
Vestia roept bewoners van de wijk Opstal op om overlast direct te melden. Als er meerdere klachten zijn, dan kan de corporatie een dossier opbouwen en samen met de gemeente en de politie de problemen aanpakken.
Dinsdagavond liet de fractie van LPF Westland weten, dat zij klachten had binnenkregen over overlast en een onveilig gevoel in de wijk. Volgens de bewoners is de overlast van de Esdoorn verplaatst naar de rest van de wijk, nadat de overlast in de Esdoorn vorig jaar april fors was aangepakt. Rond de Esdoorn werd destijds een zogeheten zerotolerancebeleid gevoerd tegen de overlast van jongeren. Er werden onder meer camera's opgehangen in de buurt.

LPF stelt vragen aan de burgemeester

LPF wil weten of burgemeester Sjaak van der Tak op de hoogte is van de overlast en of hij bereid is iets te doen om de overlast te voorkomen zoals het inzetten van surveillanten.
De politie meldt desgevraagd, dat het nu lijkt mee te vallen met de onrust. 'Wij hebben die signalen op dit moment niet, enkele weken geleden speelde het wel meer. De containerbrandjes waaraan gerefereerd wordt, zijn alweer van enkele weken geleden.'