Brandwacht permanent aanwezig in spoortunnel Delft na valse brandmeldingen

1ste passagierstrein rijdt door spoortunnel in Delft
1ste passagierstrein rijdt door spoortunnel in Delft
DELFT - In de nieuwe spoortunnel in Delft is permanente surveillance van een brandwacht aanwezig, na eerdere valse brandmeldingen deze week. Dat zegt Huub Veeneman van ProRail.
Zowel zondag als maandag was er een vals brandalarm in de spoortunnel. Hierdoor moest het treinverkeer langere tijd worden stilgelegd. De technische storing, zoals het wordt genoemd, wordt veroorzaakt door meetapparatuur die niet goed is afgesteld.
Omdat er niet op de meetapparatuur kan worden vertrouwd is er nu iemand die constant in de gaten houdt of er brand uitbreekt. ‘Het gaat om een brandwacht, iemand die simpelweg rondloopt met een portofoon’, zegt Veeneman.

Onduidelijkheid

Volgens woordvoerder Huub Veeneman van ProRail is nog niet precies duidelijk waar het misgaat: 'Het kan een kwestie zijn van het juist afstellen bij de juiste temperatuur bij een brand, dan wel dat er iets mis is met de apparatuur die dat meet.'
De Delftse spoorzone kampt met meer kinderziektes. De treinen in de ondergrondse spoortunnel mogen op dit moment niet harder dan 80 km per uur rijden omdat de luchtdruk anders te hoog wordt.