Haagse mensenhandelaar krijgt 5 jaar cel en moet 5 ton schadevergoeding betalen

Prostituee
Prostituee
DEN HAAG - Een Haagse mensenhandelaar moet 5 jaar de gevangenis in. Hij is woensdag veroordeeld voor het seksueel uitbuiten van twee vrouwen. Eén van hen werd al sinds haar 17de misbruikt.
De man moet de twee vrouwen ook een schadevergoeding van in totaal 540.000 euro betalen. Een vrouw werd van september 2006 tot mei 2014 gedwongen tot prostitutie, de andere vrouw van oktober 2005 tot juli 2013. De Hagenaar pakte het geld dat de vrouwen verdienden meteen af.
De vrouwen werkten vanuit de woning van de man, adverteerden via internet en werkten achter de ramen in verschillende plaatsen in Nederland en Antwerpen.

Illegaal bordeel

De zaak kwam aan het licht, nadat één van de vrouwen zich in 2014 meldde bij de politie. Ze zei dat ze ontsnapt was aan een mensenhandelaar en dat ze erg bang was. Het verstandelijk beperkte slachtoffer heeft de politie verteld in welk huis ze de man konden vinden.
In het huis werden toen twee mensen aangehouden, maar een verdachte bleek later een klant van het bordeel te zijn. De ander bleek vanuit het huis inderdaad een illegaal bordeel te runnen.
De politie vond in het huis nog twee andere vrouwen, maar die zeiden dat ze geen slachtoffer waren van mensenhandel. Ze vertelden dat ze een kamer huurden in het huis om hun werk als prostituee te kunnen doen. Die twee vrouwen deden geen aangifte.

Twee slachtoffers

Uit het onderzoek bleek dat de Hagenaar nog een vrouw had uitgebuit. Ze wilde in eerste instantie geen aangifte doen, maar heeft dat later alsnog gedaan.