PvdA boos over 'hoge' inschrijfkosten CPC Loop, terwijl het Haagse evenement eigenlijk het goedkoopste is

NN CPC  Loop Den Haag
NN CPC Loop Den Haag © Nationale Nederlanden
DEN HAAG - De Haagse PvdA is boos over de 'hoge' inschrijfkosten van de CPC Loop. Maar wat blijkt: De CPC Loop is een van de goedkoopste hardloopevenementen van Nederland.
'Wij willen dat iedereen kan meedoen. Maar op dit moment kost de loop van 10 kilometer minimaal 16 euro en de halve marathon zelfs minimaal 21 euro', aldus PvdA-raadslid Bülent Aydin.
'Door die hoge prijzen wordt een heel groot deel van Den Haag uitgesloten. Dat vind ik echt teleurstellend. Iedereen moet deel kunnen nemen aan een evenement dat zo’n grote rol speelt in onze stad. Ik wil niet dat het ene klasgenootje gaat rennen en de ander niet mee kan omdat het zo duur is', zei hij.

Korting met Ooievaarspas

Samen met collega Rajesh Ramnewash stelt hij voor dat mensen met een Ooievaarspas vanaf volgend jaar met een flinke korting kunnen deelnemen aan de CPC Loop.
In vergelijking met andere grote hardloopevenementen die vergelijkbare afstanden aanbieden, is de CPC Loop één van de goedkoopste. De Egmond Halve Marathon en Leiden Marathon vragen bijvoorbeeld evenveel inschrijfgeld voor de 10 kilometer en bij De Ladies Run Rotterdam en de Utrecht Science Park Marathon betalen hardlopers zelfs meer. De Zandvoort Circuit Run vraagt voor 12 kilometer hardlopen 18 euro inschrijfgeld.
Wie een halve marathon wil lopen is bij de meeste grote hardloopevenementen ook duurder uit dan bij de CPC Loop. In Egmond, Leiden en Utrecht betaal je een paar euro meer en de Den Haag Marathon vraagt zelfs 30 euro inschrijfgeld.
CPC Loop
Halve marathon: 21,00 euro
10 km: 16,00 euro

Egmond halve marathon

Halve marathon: 22,50 euro
10 km: 16,00 euro

Zandvoort Circuit Run

12 km: 18,00 euro

Dam tot Damloop

Dam tot Damloop 10 Engelse Mijl (16 km): 24,00 euro

Leiden Marathon

10 km: 16,00 euro
21 km: 27,00 euro

Ladies Run Rotterdam

10 km: 21,50 euro
Utrecht Science Park Marathon
Halve marathon: 26,00 euro
10 km: 17,00 euro

Den Haag Marathon

Halve marathon: 30 euro