Parkeergarage Markthof Den Haag grootste prijsstijger in Nederland

Parkeerautomaat met chipknip
Parkeerautomaat met chipknip
DEN HAAG - Parkeergarage Markthof in Den Haag heeft dit jaar de duimschroeven flink aangedraaid. De parkeergarage achter de Bijenkorf heeft het uurtarief met maar liefst 27 procent verhoogd, de grootste prijsstijging in Nederland. Dat blijkt uit de Nationale Parkeertest 2015 van de Detailhandel Nederland.
Waar vorig jaar nog 3,16 euro betaald moest worden voor een uur parkeren in de Markthof, moeten automobilisten nu 4 euro betalen. Het kan overigens nog duurder, in Amsterdam betaal je in parkeergarage Bijenkorf en De Kolk 6,00 euro per uur.
Ook de parkeergarage aan de Wijnhaven in Den Haag heeft de prijs voor een uur parkeren flink verhoogd; van 2,50 euro naar 3 euro in vergelijking met 2014. Dat betekent een prijsstijging van 20 procent.  

Parkeren op straat

Voor parkeren op straat moet in Den Haag nog steeds 2,60 euro betaald worden, evenveel als vorig jaar.
Over het algemeen is de prijs voor een uur parkeren in Den Haag, op straat en in garages, de afgelopen vijf jaar met 8 procent toegenomen.

Zoetermeer het goedkoopst

Zoetermeer scoort goed wat betreft de parkeerkosten in de regio. Een uur parkeren op straat is daar met 3 procent afgenomen van 1,30 euro naar 1,28 euro. Daarmee is parkeren op straat in Zoetermeer het goedkoopst van Nederland. Ook parkeren in de parkeergarage scoort goed in Zoetermeer. De eerste drie uur zijn gratis en ook de kosten voor aanvullende uren zijn met 1,67 euro het laagst van de regio.
Top-5 duurste parkeersteden:
  • Amsterdam
  • Den Haag
  • Rotterdam
  • Utrecht
  • Nijmegen