Vertrokken ADO-directeur Fontein: 'Ik heb vanaf januari geen salaris gekregen'

Maarten Fontein te gast in Radio West Sport
Maarten Fontein te gast in Radio West Sport © Laurens Lindhout
DEN HAAG - Oud-directeur van ADO Den Haag Maarten Fontein heeft vanaf januari geen salaris gekregen voor zijn werkzaamheden voor de club. Woensdag werd bekend dat Fontein zijn directeursfunctie heeft neergelegd.
Fontein vertelt op NPO1 dat zijn interim-contract op 31 december 2014 beëindigd werd. Na deze datum zou Fontein de vaste algemeen directeur van de club worden. 'Daarover werden onderhandelingen gevoerd. Afgelopen zaterdag heb ik nota bene meneer Wang en zijn zoon bij mij thuis ontvangen.'
Hij vervolgt: 'Ik werd deze week volledig verrast door een mail uit China waarin allerlei voorwaarden gesteld werden waaronder we met elkaar verder zouden gaan. Toen ik dat las, heb ik direct mijn ontslag ingediend. Maar ja, ik had vanaf december eigenlijk geen contract, en heb de afgelopen maanden dan ook geen salaris ontvangen', aldus Fontein.

Niet met de media praten

De voorwaarden die vanuit China werden gesteld, liggen volgens Fontein haaks op de manier waarop hij nu leiding gaf aan ADO Den Haag. 'Ik mocht me niet meer bemoeien met het voetbal-technische gedeelte, maar er wordt wel geëist dat we volgend seizoen als vijfde eindigen. Bovendien mocht ik ook niet meer met de media praten', aldus een teleurgestelde Fontein.