Zitskireis is goed voor herstel; Sophia Revalidatie en De Uithof in Den Haag zamelen geld in

DEN HAAG - Om acht kinderen en een van hun ouders een onvergetelijke ervaring te geven, gaan Sophia Revalidatie en sportcentrum De Uithof uit Den Haag samenwerken om sponsors te werven voor een zitskireis naar Oostenrijk.
Volgens fysiotherapeut Linda Schoorl van Sophia Revalidatie kan iedereen leren skiën, maar kunnen deze kinderen, die vaak vanaf hun geboorte een beperking hebben, op gewone skivakanties niet goed meekomen. 'Bovendien is zitskiën een goede manier om het herstel te bevorderen van mensen die nog niet beide benen kunnen gebruiken', zegt ze.
Sophia Revalidatie organiseert al meer dan tien jaar jaarlijks een zitskireis naar Oostenrijk, betaald door fondsen, bedrijven en particulieren. Door samenwerking met De Uithof hoopt het revalidatiecentrum meer geld binnen te krijgen om een extra reis te organiseren. 'Zitskiën is duur door het vervoer en het materiaal dat de groep moet huren en de vele begeleiders', zegt Schoorl.
De kinderen krijgen les van een skileraar die op latere leeftijd in een rolstoel terecht is gekomen. De zitskireis is van 14 maart tot 21 maart naar Oostenrijk.