Bloemen bij spoorwegovergang in Zevenhuizen na fataal ongeluk

ZEVENHUIZEN - Bij de spoorwegovergang in Zevenhuizen, waar dinsdagavond twee mannen omkwamen, zijn bloemen neergelegd. Bobby Heemskerk uit Ter Aar en zijn vriend Dennie de Boe uit Alphen aan den Rijn reden met hun auto over de gesloten spoorwegovergang en werden aangereden door een trein.
Vrienden van Dennie de Boe en Bobby Heemskerk zijn er kapot van. In de berm naast de spoorwegovergang liggen bloemen en er branden kaarsjes. Op Facebook staan geschokte reacties op het overlijden van de twee mannen van 26 en 30 jaar.
Er zijn beelden van het fatale ongeluk, gemaakt door de beveiligingscamera van een garagebedrijf dat direct aan het spoor zit. Op de beelden is te zien dat de spoorbomen dichtgaan, dan komt er een auto aan rijden. Vrijwel direct wordt de wagen gegrepen door de trein. Volgens omwonenden negeren bestuurders regelmatig de gesloten spoorbomen.

Fatale beslissing

'De beelden zijn best wel schokkend. Een verkeerde beslissing, gemaakt in een seconde, is fataal geworden', zegt André Neet, van het gelijknamige garagebedrijf. Hij heeft de camera hangen tegen diefstal, maar pakt ook een stukje spoor mee.
Volgens Neet worden de spoorbomen regelmatig genegeerd. 'Soms gaat het wel vier keer per dag fout. Nou ja, net goed dus. Dan zigzaggen bestuurders om de bomen heen en komen ze er goed vanaf.' Op de dag van het fatale ongeluk, reed er 's middags ook iemand door de gesloten spoorbomen. 'Ze hebben toen zelfs iemand gestuurd om de boel te repareren.'

Chaotisch kruispunt

Een paar uur later ging het wel mis. 'De timing van deze mannen was niet goed, ze hadden geen schijn van kans', zegt Neet. Waarom de twee mannen de gesloten spoorbomen negeerden, is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek.
De garagehouder legt de schuld ook voor een deel bij de chaos op het kruispunt. 'Door wegwerkzaamheden is het hier onoverzichtelijk. Mensen zien de overgang pas laat. Maar het kan ook gewoon haast zijn geweest. En dat heeft nu ernstige gevolgen.'