Leerlingen van Gymnasium Haganum spelen schoolmusical voor uitverkocht Zuiderstrandtheater

DEN HAAG - De leerlingen van het Gymnasium Haganum in Den Haag hebben donderdagavond voor een uitverkocht Zuiderstrandtheater de schoolmusical My Perfect Little Pretty World opgevoerd. Ook vrijdag zijn alle 1000 zitplaatsen bezet.
Niet alleen de zaal is goed gevuld. Ook het podium is goed bezet. Ruim 500 leerlingen doen mee aan de voorstelling. De musical is gebaseerd op het boek Brave New World en gaat over een experiment waarin de vrouwen aan de macht zijn.
Voor het Haganum is het niet de eerste keer dat het met een musical buiten de schoolpoorten treedt. De traditie gaat al 30 jaar terug. Regisseur van de huidige editie is Piet Raphael, normaliter docent Engels. 'Het is fantastisch om te zien hoe de musical aanslaat bij het publiek. Echt geweldig!', aldus de enthousiaste Raphael, die een staande ovatie kreeg van het publiek voor zijn inspanningen.

Gelukkige rector

Ook rector Joke Gaasbeek is in haar nopjes met het eindresultaat van de 500-koppige musicalcast. 'Het is leuk, het werkt, het draait en het is fantastisch georganiseerd. Ik ben ontzettend trots', jubelt Gaasbeek. Op de vraag of er nog gestudeerd wordt op het gymnasium, antwoordt ze: 'Daar komt natuurlijk weinig van deze week, maar als je ziet wat de leerlingen daarvoor terugkrijgen, is dat het wel waard, vind ik.'