Schilderswijk Moeders beloond met emancipatieprijs voor hulp aan geïsoleerde vrouwen

DEN HAAG - Het Project Schilderswijk Moeders is de winnaar van de Kartiniprijs 2015. De Kartiniprijs beloont initiatieven die gelijkwaarheid tussen alle Hagenaren benadrukken. Wethouder Karsten Klein reikte de prijs zondag uit op Internationale Vrouwendag.
Het Project Schilderwijk Moeders zet 'contactvrouwen' in voor begeleiding van vrouwen in de Haagse Schilderswijk. Deze contactvrouwen komen zelf ook uit de wijk en worden getraind om als vertrouwenspersoon contact te zoeken met geïsoleerde vrouwen.
De Schilderswijk Moeders werken samen met bestaande organisaties in hun wijk, waardoor zij veel vrouwen bereiken. 'Juist in de Schilderwijk, die lang niet altijd positief nieuws komt, is het een prachtig voorbeeld van Haagse Kracht', vindt wethouder Karsten Klein.

Overige winnaars

De tweede plaats was voor Stichting Yasmin, een multiculturele organisatie die zich richt op het vergroten van zelfstandigheid en zelfredzaamheid. De Vrouwen van de Achterban, die ieder jaar de Vrouwenverwendag organiseren voor dak- en thuisloze vrouwen in Den Haag, eindigden op de derde plaats.