Sportschool in Den Haag geeft gratis zelfverdedigingslessen aan NS-personeel

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Sportschool GREA uit Den Haag biedt NS-personeel een maand lang zelfsverdedigingslessen aan. 'Wij willen dat zij zich goed kunnen verdedigen tegen geweld', zegt initiatiefnemer Gracia Ho Asjoe.
'Wij steunen de actie van de toeterende machinisten, maar willen ook graag zelf wat doen', zegt Gracia. 'Wij willen ook graag veilig thuiskomen als we met de trein reizen. Net als het personeel. Dus daarom bieden we het NS-personeel deze cursus aan.'
Zelfverdediging gaat volgens Gracia niet om geweld met geweld bestrijden. 'Maar wij leren wel hoe je ervoor kan zorgen dat je niet gestoken of geslagen wordt', legt de eigenaresse van de sportschool uit. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan je houding en je communicatie.

Mishandeling NS-conductrice in Hoofddorp en NS-conducteur in Helmond

Een conductrice werd vorige week mishandeld op station Hoofddorp. Zaterdag werd een conducteur in Helmond mishandeld toen hij een boete uitdeelde. Als reactie daarop werd maandagochtend in het hele land door treinmachinisten getoeterd. 'De grens is bereikt. Het is mooi geweest', zegt Wim Eilert van de vakbond rijdend personeel VVMC
'We hopen dat het personeel van NS gebruik gaat maken van onze actie, maar het is voor iedereen een vrije keus om wel of niet mee te doen', zegt Gracia. De NS heeft nog niet gereageerd op de actie van GREA.