Vertrokken ADO-directeur Maarten Fontein vindt overname Haagse club door Chinese Hui Wang een fiasco

DEN HAAG - De vorige week vertrokken directeur van ADO Den Haag, Maarten Fontein, vindt de overname van de Haagse club door de Chinese investeerder Hui Wang een fiasco. Dat zegt Fontein in een reactie aan Omroep West.
Maarten Fontein stapte afgelopen woensdag onverwachts op als algemeen directeur. 2 dagen later volgde een verklaring van clubeigenaar Hui Wang waarin Fontein tal van verwijten wordt gemaakt. Zowel tafelgast in TV West Sport Freek Jansen van VI, als Onno Hansum, ADO-watcher van Omroep West, betwijfelen of de mail daadwerkelijk door Wang is geschreven. 'Dit is moddergooien,wat niet van Wang afkomstig is', meent Jansen.
Nu de kruitdampen zijn opgetrokken na een bijzonder roerige week bij ADO Den Haag, volgt in de uitzending van TV West Sport een uitvoerige reconstructie. Jansen is niet echt optimistisch. 'Als Spaanse zakenmensen die in China wonen, zich moeten gaan bezig houden met ADO, dan is het einde zoek.'

27.000 euro

‘Er is op 23 januari wel degelijk een beleidsplan door Fontein aan Wang gepresenteerd in China’, vervolgt Jansen. ‘Bovendien wordt Fontein neergezet als een geldwolf, maar zijn salariseis van 27.000 euro was slechts een eerste indicatie. En dan nog, met dat salaris zou hij 7e op de ranglijst van algemeen directeuren in de eredivisie zijn’.
Onno Hansum vult aan: ‘Er is nog altijd geen geld voor investeringen overgemaakt door United Vansen aan ADO Den Haag. Maarten Fontein wist 3 weken geleden zelfs ternauwernood te voorkomen dat er beslag werd gelegd op de aandelen door de notaris van ADO Den Haag. De notaris, die de hele transactie heeft begeleid, had namelijk nog een fors openstaande rekening’.

Chun Li

Dan is er nog de dubieuze rol van Chun Li, hoofdsponsor van de ADO jeugd. ‘Chun Li heeft Mike van Duinen een verdubbeling van zijn salaris beloofd. Die man heeft geen enkele officiële functie binnen ADO, maar wel directe lijntjes met Wang. Maarten Fontein heeft Chun Li vervolgens opzij gezet, en dat heeft Fontein uiteindelijk zijn kop gekost’.
De uitzending van TV West Sport is om 17.00 te zien en wordt ieder uur herhaald.