Vernieuwing Haagse Markt is op de helft

DEN HAAG - De metamorfose van de Haagse Markt is nu halverwege. Deel 2 van de markt 'nieuwe stijl' is in gebruik genomen. Het grote verschil: het is geen ratjetoe meer van kramen, containers en verkoopwagens in allerlei soorten en maten.'

De nieuwe kramen zijn allemaal in dezelfde stijl gebouwd, waardoor het geheel er een stuk rustiger uitziet. De meeste ondernemers en bezoekers zijn tevreden.Voor de ondernemers die al in één van de twee vernieuwde delen zitten, is het een verademing. 'Ik ben blij met het opruimen en het uitpakken,' zegt een onderneemster in ondergoed. 'Nu hebben we in twee tot drie minuten opgeruimd.'

Een onderneemster die tassen en make-up verkoopt, vindt het aan de ene kant ook wel ideaal dat ze nu na een dag werken snel klaar is met opruimen, maar mist ook wel weer het gevoel van die marktkraam.

'Niet zonder slag of stoot'

'Dat het niet allemaal zonder slag of stoot is gegaan, moeten we nu maar snel vergeten,' zegt een ondernemer in fournituren. 'Ik ben heel tevreden nu'.

Ook het winkelend publiek is blij. Ze vinden de nieuwe opzet mooi. Het is een stuk ruimer van opzet en de nieuwe markt oogt minder rommelig.

'Je kan niet alles meteen vinden'

Toch is het voor een enkeling nog even wennen. 'Je kan niet alles meteen vinden, omdat ze vanwege de werkzaamheden op andere plekken staan. Maar ik hoop dat het snel wordt afgemaakt. Dan weten we weer waar we terecht moeten voor onze standaard dingetjes. Nu is het nog heel erg zoeken'.

Deel dit artikel: