538-jock Edwin Evers in 'gestolen' auto klemgereden in Den Haag

DEN HAAG - Edwin Evers is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie in Den Haag klemgereden, omdat hij mogelijk in een gestolen Audi rondreed. De populaire Radio 538-dj werd als een ware crimineel aan de kant gezet.
Evers had zijn eigen auto bij een garagebedrijf in Harderwijk gebracht en kreeg er een dikke Audi als leenauto voor terug. 'Om uit te proberen, dat doen ze wel vaker', zegt de dj. 'Het was een enorme bak die van een klant was, maar die had toestemming gegeven.'
En daar ging het mis voor Edwin Evers. De eigenaar van de wagen had dan wel toestemming gegeven dat de 538-jock zijn wagen mocht uitproberen, maar hij was vergeten om zijn eigen chauffeur in te lichten. Die zag op zijn beurt via een track-en-trace-systeem dat de Audi niet in Harderwijk was, maar in Den Haag.

Bananasplit

De chauffeur belde de politie die er vervolgens alles aan deed om de 'autodief' te pakken te krijgen. En met succes. Evers: 'Ik dacht dat ik in Bananasplit zat. Het andere verkeer moest om mijn auto heen geleid worden.' Al snel ontdekten de Haagse agenten dat er sprake was van een misverstand.
Edwin Evers kan wel lachen om zijn avontuurtje als 'boef'. 'De politie is je beste vriend', zei hij maandagochtend in zijn radioprogramma Evers Staat Op. 'Erg oplettend waren ze, goeie gasten, superaardig.'