Haagse burgemeester gaat illegale prostitutie te lijf in Chinese massagesalons

DEN HAAG - Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag gaat harder optreden tegen illegale prostitutie in Chinese massagesalons in zijn stad. Dat doet hij na een voorstel van de Haagse fractie van het CDA.
Massagesalons waar sprake is van illegale prostitutie worden voortaan meteen voor onbepaalde tijd gesloten. Vorige week informeerde Van Aartsen de gemeenteraad in Den Haag over hoe hij concreet invulling gaat geven aan de maatregel. 'One strike you're out', zei hij eerder.
Eind januari bleek dat klanten in 21 van de 24 gecontroleerde Chinese massagesalons in Den Haag niet betalen voor een massage, maar voor seks met vrouwen die al dan niet onder dwang werkten. 'Dit benadrukt eens te meer hoe groot het probleem is en dat een nog hardere aanpak nodig is. Salons waar strafbare feiten worden geconstateerd moeten direct worden gesloten', aldus CDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster.

CDA is tevreden

De partij is 'zeer tevreden' dat burgemeester Van Aartsen de Chinese massagesalons nu meteen gaat sluiten als er sprake is van illegale prostitutie. Tot op heden werden de salons tijdelijk gesloten. 'Eén keer is teveel. Wat het CDA betreft moeten panden waar seksuele handelingen worden verricht tegen geld direct hun deuren sluiten', aldus Koster. Den Haag telt in totaal 70 Chinese massagesalons.