Stoffelijke resten van Nieuwveense Larissa volgende week opgegraven

NIEUWVEEN - Het lichaam van Larissa Dumont, de 25-jarige vrouw die in 1997 in Nieuwveen dood werd gevonden, wordt volgende week opgegraven en naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebracht, meldt De Telegraaf.
Politie en justitie lieten vorige week weten de zaak opnieuw te onderzoeken om duidelijk te krijgen hoe de Nieuwveense wedstrijdamazone precies is overleden. Dumont werd in mei 1997 dood gevonden achter een huis. Het onderzoeksteam ging er altijd vanuit dat ze was doodgebeten door haar paard.
Het NFI in Den Haag gaat volgende week sectie verrichten op de stoffelijke resten van de vrouw. Nadat De Telegraaf vorig jaar politiefoto’s in handen kreeg, stelden forensisch experts volgens de krant dat Larissa Dumont is vermoord. Onder meer door de verwondingen aan haar hand en hals.

Geen reden om aan misdrijf te denken

De politie en het Openbaar Ministerie laten weten geen reden te hebben om aan te nemen dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. Wél willen ze er alles aan gedaan hebben om voor de nabestaanden duidelijk te krijgen wat er die bewuste avond, in mei 1997, precies is gebeurd.