Lekker groots trouwen? Mega bruidsboeket van 109 meter lang wacht in Honselersdijk op nieuwe eigenaar

© Iris Steevens
HONSELERSDIJK - Welk bruidspaar zoekt er nog een flink bruidsboeket? Op het parkeerdek van bloemenveiling FloraHolland in Honselersdijk ligt er één van 109 meter lang. Het stuk is gemaakt door bloemist Sarah Dikker uit Nieuwegein. Ze wil met dit boeket het Guiness Book of Records halen en de sierteelt promoten.
Het oude record staat op een bloemensliert van 67 meter lang, voor een nieuw record moest Sarah’s een boeket maken van minimaal 68 meter. Dat is haar dus gelukt. Samen met dertien studenten is twee dagen lang gewerkt aan het bruidsboeket  In het stuk zitten tienduizend snijbloemen verwerkt.
Volgens Dikker is er veel animo voor het reusachtige boeket. Veel mensen willen het hebben, helemaal of alleen een stukje. Maar dat laatste zit er niet in, het boeket gaat alleen in zijn geheel weg. ‘Ik wil het stuk schenken aan één bruidspaar,’ vertelt de bloemiste. Een stel uit Breda meldde zich maandag maar dat is niks geworden, ze konden het vervoer voor het 109 meter boeket niet rond krijgen.