Omroep Max baas Jan Slagter lijstduwer van CDA in Zuid-Holland

ZOETERMEER - Omroepbaas Jan Slagter van Omroep Max is voor de Statenverkiezingen lijstduwer van het CDA in Zuid-Holland. De inwoner van Zoetermeer stond voor de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar ook al op een onverkiesbare plek in zijn woonplaats.
Het is al langer bekend dat Slagter lid is van het CDA in Zoetermeer. Partijen zetten vaker lijstduwers met bekende namen in om meer mensen naar de stembus te trekken.
Zo staat bij de PVV het Tweede Kamerlid Sietse Fritsma op de laatste plaats. Bij D66 is gedeputeerde Han Weber de lijstduwer. Hij wil na de verkiezingen geen plaats in de Provinciale Staten maar hoopt door te kunnen gaan als bestuurder.
Ouderen kiezen oud-journalist
Bij de ouderenpartij 50Plus staat de bekende Haagse oud-journalist en Ruslandkenner Alexander Münninghof op de laatste plaats. Hij is nog geregeld te horen in het radioprogramma OVT van de VPRO. De Partij voor de Dieren koos voor het Kamerlid Esther Ouwehand uit Leiden voor de functie van lijstduwer.
De VVD deed hetzelfde als coalitiegenoot D66: ook bij deze partij mag een gedeputeerde de lampendrager zijn van de kandidatenlijst. Provinciebestuurder Ingrid de Bondt uit Wassenaar staat dus op nummer 45.