Omroep West sleept drie nominaties binnen voor NL-Awards voor beste regionale producties

Tramsporen
Tramsporen
DEN HAAG - Omroep West is dit jaar in drie maal genomineerd voor de NL Awards. Dit zijn onderscheidingen voor de beste producties van regionale publieke omroepen. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt. Omroep West kan in drie van zes categorieën winnen.
In de categorie Nieuwsverslaggeving maken verslaggever Mark Kool en Elmer Smaling kans op een prijs met hun reportage over Duindorpers die allochtonen de wijk uit pesten. In dit nieuwsitem worden de agressie en het racisme van sommige Duindorpers tegen allochtonen blootgelegd.
In de catergorie Varia dingt het televisieprogramma Tramsporen mee naar een award met de aflevering 'het MidLifeproject en de herinneringen'. In de serie wordt de Haagse openbaar vervoersmaatschappij HTM  geportretteerd. Het tv-programma werd gemaakt door Fred Zuiderwijk, Arbel Eshet, Marlies van Roijen, Helga Meijer, Maaike Hin en Annabel van Gageldonk.

Gevaarlijke verkeerssituaties

In de categorie Vernieuwend is het initiatief van het TV West Nieuws rond het meldpunt gevaarlijke verkeerssituaties genomineerd. Omroep West inventariseerde met input van kijkers en luisteraars gevaarlijke verkeerssituaties in de regio en bracht ze onder de aandacht bij de gemeenten. Het item werd gemaakt door Petra Scheurwater, Daniel van Dam en Elmer Smaling.
De uitreiking van de awards is op woensdag 25 maart. Er zijn in totaal 27 radio- en tv-programma’s genomineerd voor een NL Award.