Schrijver en dichter Ilja Leonard Pfeijffer uit Leiden wint jongerenprijs De Inktaap

LEIDEN - Schrijver en dichter Ilja Leonard Pfeijffer uit Leiden is dit jaar de winnaar van de literaire jongerenprijs De Inktaap met zijn roman La Superba. Ruim 1250 scholieren uit Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao riepen het boek uit tot hun favoriet. Pfeijffer, die in Rijswijk geboren is, ontving de prijs dinsdag in Antwerpen in het bijzijn van zo'n duizend scholieren.
Voor de prijs lezen scholieren van vijftien tot achttien jaar vier boeken. Drie daarvan hebben het afgelopen jaar de Gouden Boekenuil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs gewonnen. Het vierde boek is een nominatie uit de Cariben. Pfeijffer ging vorig jaar naar huis met de Libris Literatuurprijs voor La Superba, zijn roman over de Italiaanse stad Genua.
Het doel van De Inktaap is de uitwisseling van Nederlandstalige boeken tussen leerlingen, docenten en scholen te stimuleren in het Nederlandse taalgebied. De Nederlandse Taalunie is een van de initiatiefnemers van de prijs, die sinds 2002 jaarlijks wordt uitgereikt.