Plannen megamoskee Gouda van de baan

Artist impression El-Wahda Moskee Gouda
Artist impression El-Wahda Moskee Gouda
GOUDA - Het bestuur van de El Wahda-moskee in Gouda heeft het plan om alle moskeeën in de stad samen te brengen onder één dak, ingetrokken. Dat melden burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.
Woensdag zou de raad een besluit nemen over het plan om op de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne een grote moskee te bouwen, en een school inclusief kinderdagverblijf te vestigen. B&W willen nu dat de raad niet stemt over dit plan.
Het bestuur van de moskee schrijft in een brief aan de raad dat de voorkeur nu uitgaat naar een kleinere moskee. 'Wij willen als Goudse islamitische gemeenschap onze verantwoordelijkheid nemen en een serieuze handreiking doen naar de politiek en de bewoners van Gouda Noord. We stellen dan ook voor om het maximale aantal moskeebezoekers op een substantieel lager aantal dan 1500 te bepalen.' Het bestuur wil samen met de gemeente werken aan een nieuw plan voor de kleinere moskee.

Onrust

De komst van de moskee zorgde vanaf het begin af aan al voor onrust. Niet alleen in de wijk maar ook in de Goudse politiek en de Tweede Kamer.